+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.

Фризьорски мивки


Най-евтините Най-скъпите
12 75 100
Страници:
Показва от 1 до 12 от 15


Колекцията ни от подвижни измивни колони тип фризьорски мивки е предназначена за професионалистите, които по някаква обяснима причина не могат да се възползват от предимствата на класическата масивна измивна колона. Продуктите, застъпени в тази категория на онлайн магазин Alison.bg са леки, но здрави, а също евтини, но дълготрайни.

Предимства на модела

Изборът на фризьорска мивка, вместо стационарна колона не е задължително погрешен. Този вариант е по-удачното решение в редица ситуации, особено когато салонът се намира в твърде тясно помещение, където оскъдното пространство трябва да се оползотвори оптимално. Мивката, предназначена за измиване на косата преди и след фризьорските манипулации е задължителен елемент на оборудването. Ние ви я предлагаме в най-практичните и удобни нейни вариации.

Предлаганите от нас фризьорски мивки са представени в два различни варианта – с контейнер и с маркуч за отвеждане на отпадните води. И двете разработки имат своите плюсове и минуси. В единия случай е нужно в работното помещение да се осигури извод към канализация, а в другия да се изпразва периодично контейнера от неговото съдържание.

Двата варианта на мивките предполагат различен начин на използване. В случай че заложите на модел с мека връзка за свързване към канал, ще бъде невъзможно да местите съоръжението в различни участъци на салона. Там, където бъде поставено съоръжението, ще бъде окончателно обособено мястото за измиване косите на вашите клиенти.

Моделите с резервоар дават значително повече свобода относно мястото, където ще изпълняват своето предназначение. Обемът на водосъдържателния съд е достатъчен да поеме водата от едно прецизно измиване на коса. Във всеки случай ще получите мивка с удобна и стабилна стойка, осигуряваща качествено изпълнение на всички фризьорски процедури.

Предимствата от използването на подвижна фризьорска мивка не са никак малко. На първо място е ниската цена, която позволява с минимален бюджет да се стартира един дългосрочен и успешен бизнес. Отпада нуждата да се разходва голяма част от минималното пространство, когато се работи в малки помещения. Към мивката трябва само да добавите удобен стол с подходяща, а още по-добре регулируема височина.

Здравина, комбинирана с възможност за лесно почистване

Мивките, предназначени за фризьорските салони са в голямата си част изработени от пластмаса. В каталога ни ще намерите и по-луксозни керамични модели със стационарна функция, но като цяло изделията са с пластмасова купа и стабилна метална стойка. Използвана е здрава и устойчива на натоварване пластмаса, обикновено с неутрален черен цвят.

Пластмасовата купа има гладко покритие, улесняващо измиването на бои, козметични и стилизиращи продукти, както и коса. Поддържането на идеална хигиена не представлява проблем. Формата на мивките ни е различна, но като цяло са спазени нужните за удобството пропорции. Наличен е отвор, който обхваща плътно врата на клиента и не позволява водата да се стича върху неговите дрехи и тяло.

В болшинството случаи се касае за умивалник с регулируем посредством винт наклон. По този начин процедурата се изпълнява по начина, който е най-удобен и на двамата участници в операцията – стилиста и неговия клиент. За задоволството на вашата клиентела е нужно да измивате косите, без значение от дължината, по възможно най-приятен начин, без опръскване и стичане на вода.

Важно уточнение, което следва да направим е, че професионалната мивка за фризьорски салон не е оборудвана с необходимите ВиК аксесоари. Нужно е допълнително да закупите смесителна батерия с подвижен душ по собствен избор относно модела. Мивките ни са съвместими с всички видове батерии, предлагани на съвременния пазар.

Конкретния вид професионално фризьорско оборудване не изисква особени познания и умения, що се касае до монтажа и свързването към водопроводната система. Въпреки това препоръчваме да възложите задачата на компетентно лице, което да изпълни процедурата по начин, не застрашаващ целостта и функционалността на изделието.

Повреди, нанесени в процес на свързване и монтиране на мивките не подлежат на рекламация. Магазинът ни предлага оборудване с ясен произход и гарантирано качество в отлично състояние.

✂️ Кой вариант е по-разумно да изберем – фризьорска колона или мивка❓

И двата варианта имат своите предимства, но изборът на един или друг вид измивно съоръжение е строго индивидуален. Измивните колони са по-луксозното и дълготрайно решение, но те са приложими единствено в салони с достатъчно свободна площ. Мивката, от своя страна е чудесна алтернатива, защото е по-компактна, а в някои случаи и лесно преместваема – на колелца. Цената ѝ е много по-ниска, а при някои модели е добавен резервоар за мръсната вода, което спестява нуждата от свързване към канализационната система.

✂️ Сложен ли е монтажът на фризьорските ви мивки❓

В никакъв случай, дори напротив. Фризьорските мивки са перфектно решение, ако ползвате помещение под наем. Когато решите да преместите дейността си в друго помещение, ще ви бъде супер лесно да демонтирате мивката и да я изнесете от стария обект. Монтажът на мивките е максимално прост и лесен – просто се поставят в близост до извода за вода, където е монтирана душ слушалка. Повечето модели са окомплектовани с маркуч за отвеждане на отпадната вода, който просто се поставя в извода на мръсния канал.

✂️ От какви материали са направени – кой е най-добър❓

Фризьорските мивки имат проста конструкция, съставена от стойка, база и купа. Базата може да бъде стационарна или подвижна – на колела. Както основата, така и стойката се изработват от хромирана стомана, устойчива на корозия и лесна за почистване. Купата може да бъде пластмасова или керамична. Пластмасовите модели са по-евтини и с гладко покритие, улесняващо почистването на козметика и коса, но керамичните са много по-луксозни и дълготрайни.
Виж още