+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.

Прахоуловители


Най-евтините Най-скъпите
12 75 100
Страници:
Показва от 1 до 12 от 27


Създадохме специален раздел, в който е представена една превъзходна колекция от професионални прахоуловители. Онлайн магазин Alison е най-доброто място за покупка на професионално оборудване от най-висок клас на изключително изгодна цена. Въпросната група уреди е задължителен компонент на оборудването в салоните за маникюр и педикюр.

Характеристики и свойства на прахоуловителя

Името на уреда прахоуловител говори красноречиво за неговото предназначение. Това е специален вид прахосмукачка, чиято задача е да помага за поддържането на чистота в салона и прави процесите по обработка на ноктите по-удобни и приятни. Екстракторът събира кератинизираните частици, които се образуват по време на рязане и пилене на нокътната плочка, като предпазва от навлизането им в дихателните пътища и утаяването им върху работната повърхност.

Производителите на професионално оборудване за салони за красота предлагат широка гама прахоуловители за маникюр, способни да задоволят нуждите и на най-взискателните маникюристи. Като дизайн и начин на използване, прахоуловителите се срещат в следните варианти:

Настолни:

Апаратът е във вид на поставка за ръце, с малки размери и тегло до 1,5 кг. Тази модификация е най-доброто решение за професионалисти, които предлагат домашни посещения. Настолните уреди се отличават с достъпна цена и разнообразие от модели. Ноктите могат да се обработват директно върху повърхността на апарата, като е по-удачно да се избере меко покритие от изкуствена кожа, устойчиво на разтворители и лакове;

Вградени:

Този модел прахоуловител за маникюр обикновено е монтиран в работната повърхност, най-често под работния плот. Прахоуловителите за вграждане не са мобилни, но за сметка на това са по-сигурни, с голяма мощност и дълъг експлоатационен живот;

Свободно стоящи:

Това е стационарен вариант на прахоуловителя, чиято конструкция стои свободно на пода. При някои модели от корпуса на уреда излиза смукателен маркуч, който се отвежда към работната маса или стол;

Мобилни – на стойка:

Мобилният дизайн присъства при голяма част от козметични и фризьорски уреди. Устройството е монтирано върху 5-лъчева метална стойка с колелца, което позволява лесно да се мести от една точка на салона до друга.

Съществува отделен вид прахоуловител за педикюр. Основната му задача е да поддържа чиста и здравословна среда в помещението при обработка на краката. Тук отново прахоуловителят помага като опростява работата на професионалиста и създава комфорт на клиента. Както при моделите за маникюр, и в този случай може да се избере настолно устройство, което е лесно преносимо и евтино.

Срещат се и мощни модели, които се монтират под стола или под поставката за крака. Стационарните устройства са оборудвани със собствена поставка за крака. Дизайнът на този вид апарати се избира индивидуално според предпочитанията на маникюриста, площта на салона и бюджета, определен за покупка на такова оборудване.

Кои са основните критерии за правилен избор?

Цената на един качествен прахоуловител за нокти не е толкова висока в сравнение с цената на други апарати, използвани в центровете за красота. Въпреки това, покупката трябва да се направи максимално отговорно, така че устройството да изпълни основната си задача по най-добрия възможен начин.

Редно е да обърнете внимание на техническите характеристики на уреда, сред които от решаващо значение са:

  • Мощност. Добрият аспиратор има висока смукателна мощност. Той трябва да може да засмуква прах и фини частици преди да са се разпръснали в помещението;
  • Размер.Съвременните модели абсорбери са компактни, което означава, че заемат малко място на работния плот и се транспортират лесно, в случай че маникюристът посещава клиентите на техния адрес;
  • Ниво на шум по време на работа.Постоянният силен звук, излъчван от включеното устройство провокира умора, раздразнителност и намалява концентрацията. Затова е добре да обърнете по-специално внимание на този параметър, когато избирате уреда;
  • Дължина на кабела. Дължината на захранващия кабел е важна характеристики, особено ако в близост до работната зона няма електрически контакт. Макар да остава опцията за използване на удължителен кабел, хубаво е да проверите тази характеристика на продукта.

Ако планирате да закупите професионален прахоуловител за маникюр, който работи със сменяеми торбички, не бива да правите компромис с качеството на материала, от който са направени. Би било изключително неприятно ако торбичката се скъса по време на работа и съдържанието му се разпръсне навсякъде.

Също така си струва да се обърне внимание на наличието на филтър, който абсорбира неприятните миризми. Ако купувате прахоуловител с филтър, информирайте се относно материала, от който е направен корпусът на устройството, и качеството на защитната решетка, която предпазва лопатките на вентилатора от попадане на малки предмети.

Поставки за маникюр и педикюр

Професионалната поддръжка на ноктите е дълъг и отговорен процес. Поради това основна задача на маникюриста е да се погрижи и двете страни, участващи в него, да се чувстват комфортно през цялото време. Поради тази причина трудно бихте могли да избегнете покупката на стойка, върху която клиентът да може да разположи удобно ръцете или краката си. Правилно подбран, този елемент на оборудването, ще облекчи натоварването върху гръбначния стълб и ще позволи на клиента да се чувства чудесно по време на процедурата.

При избора на прахоуловител за маникюр с изгодна цена е важно да се информирате в детайли относно характеристиките на стойката. Тя не бива да има зле обработени шефове, стъчащи винтове или следи от лепило. Ако стойката скърца или се клати, значи конструкцията е ненадеждна и ще ви създава проблеми по време на работа.

Пукнатини, петна и драскотини по повърхността на приставката са показател за ниско качество на продукта. Всеки професионалист трябва да избягва нискокачествената апаратура, защото тя създава риск за клиента и понижава реномето на неговия салон. Размерът на стойката също е от значение. Той трябва да съответства на хора с различно телосложение и физически данни.

Абсорбери тип вентилатор

Направеният при наличието на прахоуловител маникюр е гордост за професионалиста. Ето защо специалистите в тази сфера на разкрасителната индустрия се чувстват задължени да инвестират в такъв тип апаратура. Едни от най-евтините модели са малките преносими абсорбери от ранга на нашия MOMO X2S.

Това е устройство с пластмасов корпус, в който е вграден вентилатор с висока мощност. Най-добрите модели генерират минимален шум, поддържайки комфортна среда в салона. Отстранените от въздуха частици остават в прахоуловителя, който при напълване се заменя с нова торба. Може да се използва и добър модел с торбичка за многократна употреба, която се изпразва, когато се напълни. Ефективността на тези модели достига почти 100%.

Прахоуловителите са делят на два типа: вградени и преносими. Първата разновидност е устройство, вградено в работния плот на маникюриста. Предният му панел е разположен хоризонтално или под лек ъгъл за оптимално поемане на въздуха. Вентилаторът е затворен със защитна решетка за максимална безопасност.

Предимствата на вградения прахоуловител за маникюр с филтър са: значителна мощност, минимално ниво на вибрации, удобство по време на работа. Недостатък на този дизайн е твърдото обвързване към мястото на монтаж с невъзможност за преместване. Ето защо, преди да изберете подходящ модел е редно да обмислите добре оформлението на салона и по-конкретно да поставите стола или работната маса в близост до електрически контакт.

Настолният прахоуловител е с много достъпна цена, поради което се радва на широка популярност сред маникюристите. Това е компактно устройство с вертикално монтиран вентилатор, покрит със защитна решетка. Предимствата на портативните абсорбери включват: малки размери, мобилност и стилен дизайн. Недостатък при тях е ниското ниво на мощност, което намалява ефективността на отстраняване на прах.

Салоните с по-голяма натовареност избират мощни професионални прахоуловители за маникюр. Те са в състояние да премахнат значително количество прах за няколко секунди. Недостатъците им са подобни на тези на вградените модели - големи размери на устройството, повишена консумация на енергия, възможни неудобства при интегриране в интериора на салона.

Магазинът ни предлага висококачествени прахоуловители за нокти на водещи производители, обозначени със CE сертификат.

Виж още