+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.

Кварцови стерилизатори


Най-евтините Най-скъпите
12 75 100
Страници:
Показва от 1 до 9 от 9


В салоните за красота се използват множество инструменти, с които се обработват различни части от тялото на клиентите. Те задължително се използват еднократно, след което е нужно да преминат етап на дезинфекция и стерилизация. За салоните за маникюр и педикюр, най-удачен уред за почистване си остава компактният кварцов стерилизатор. Той е с достъпна цена и доказана ефективност в борбата с всички познати бактерии и микроби.

Особености на технологията

Кварцовият стерилизатор е подходящ предимно за салоните за маникюр, където използваният инструментариум е изработен основно от метал с антикорозионно покритие. Предвид факта, че стерилизацията се извършва при екстремно високи температури, чрез този метод е неудачно да се дезинфектират пластмасови и други подобни детайли.

Стерилизацията, извършена с кварц се осъществява от множество кварцови сферички. Самият уред представлява компактен пластмасов контейнер, чийто вътрешен профил е изработен от метал с висока термоустойчивост. Почистването на инструментите става при температури от 180-200 ° С, като самите кварцови топки се загряват до 250 ° С.

За да започне процедурата по стерилизиране, след като инструментите се поставят в контейнера, се добавят и стъклените топчета, след което уредът се затваря и се настройва за работа. Основно предимство на стерилизатора е високата му скорост на работа. Кварцовите сферички се загряват в рамките на 15 – 20 минути.

Контролният панел на кварц стерилизаторите е максимално опростен. Обикновено се залага на два светлинни индикатора – зелен и червен, като зелената светлина показва, че уредът е в режим на загряване, а червената индикира, че процесът на работа е стартиран. Удобството на тези уреди се състои в това, че пластмасовият корпус не отделя топлина, което го прави безопасен при многократно използване през деня.

Достигайки максимална температура от около 200 градуса Целзий, стерилизаторът унищожава ефективно всички микроби, вируси и гъбички. За разлика от стерилизаторите, използващи ултравиолетова светлина, кварцовите не са способни да премахнат остатъци от козметични продукти. Затова инструментите трябва да се измият и дезинфектират преди стерилизиране.

Краткият цикъл на работа прави компактният и евтин кварцов стерилизатор идеално решение за по-натоварените салони, особено при недостатъчно количество резервни инструменти. В каталога ни ще откриете уреди с различна вместимост, включително последни разработки с удобен за отчитане на процесите цифров дисплей.

Нужните консумативи – кварцовите топчета са също включени в продуктовата ни гама, за да не ви се налага да търсите друго място за тяхното закупуване. Ще ви изкушим с изключително изгодните цени на кварцовите ни стерилизиращи устройства. Болшинството продукти, в това число и топчетата кварц, са с намалена цена. Отстъпките варират между 20 и 25%, което ни прави предпочитан избор за покупка от повечето специалисти по красота.

Виж още