+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.

Вапозон / Пароозонатор


Най-евтините Най-скъпите
12 75 100
Страници:
Показва от 1 до 12 от 23


Оборудвайки салона си за красота с най-важната апаратура и обзавеждане, със сигурност оценявате нуждата от висококачествен вапозон на колкото се може по-изгодна цена. Вапозонът е уред с многопрофилно приложение, участващ в почти всяка козметична процедура. Онлайн магазин Alison.bg ви предлага огромен избор от пароозонатори последно поколение.

Приложение и свойства

Пароозонаторът вапозон се използва за локална обработка на кожата, посредством загрята водна пара, озон, активен кислород и етерични масла. Уредът разполага с накрайник, отделящ пари с безопасна за кожата температура. Парата затопля повърхностните кожни слоеве, така че под въздействие на топлината порите да се разтворят до максималния си обем.

Поради свойството му да стимулира разширяването на кожните пори, вапозонът е незаменим помощник в подготвителния етап на всяка лечебна или разкрасяваща процедура. С негова помощ е лесно да се отстранят мастни образувания, мъртви кожни клетки, остатъци от грим и други видове замърсявания.

Дълбокото почистване на кожата е ключов фактор за благотворния ефект от проведената манипулация, без значение от нейния вид и цел. Почистване на комедони, лечение на акне и дерматози, облекчаване на възпалителни процеси – нито една от тези процедури не може да се изпълни ефективно без наличието на вапозон за лице.

Действието на вапозона е многостепенно. Той оказва детоксикиращо въздействие, помагайки за извеждане на токсините в тялото през кожните пори. С озониращата му функция се подобряват едни от най-сериозните дерматологични състояния. Насищането на кожните клетки с концентриран кислород оказва бърз и ясно забележим анти-ейджинг ефект.

Арома-терапевтичните процедури в козметичните салони и СПА центровете също се изпълняват с дейното участие на професионален пароозонатор вапозон. Етеричните масла, добавени в контейнера с вода оказват благотворно въздействие върху кожата, дихателните пътища и дори влияят на настроението.

Вапозонът ускорява кръвообращението, подобрявайки насищането на тъканите с кислород. С негова помощ лесно се възстановява нормалния pH баланс в отделните дермални слоеве. Всеизвестно е, че високата киселинност, както и твърде алкалната среда, създават условия за възникване на възпалителни процеси и развитие на бактериални инфекции.

Дехидратацията е основна причина за преждевременно стареене на кожата. Процесите са бързо и лесно обратими с намесата на професионалния вапозон апарат. Той нежно и деликатно овлажнява в дълбочина, създавайки невероятно усещане за по-млада, сияйна и стегната кожа.

Уредът също така повишава благотворния ефект от масажите на лице и тяло. Отваряйки порите, апаратът улеснява проникването на полезните съставки на козметичните продукти до най-дълбоките кожни слоеве. В домашни условия е невъзможно да се постигне същият ефект от употребата на лечебна козметика, какъвто се постига с помощта на вапозона.

Изисквания към професионалните уреди

Ако тепърва планирате да отворите своя козметичен салон, то вероятно ви предстои покупката на солиден брой уреди, обзавеждане и консумативи. Логично е да потърсите пароозонатор на колкото е възможно по-ниска цена, включително уред втора ръка. Ние ви съветваме да не пренебрегвате качеството за сметка на цената.

Основният фактор при избора на такъв апарат трябва да бъдат техническите му параметри, дизайнът и работните му функции. В нашия каталог ще намерите както компактни настолни модели, така и големи мултифункционални вапозони с подвижна стойка - на колелца. В началото е напълно в реда на нещата да стартирате с мини апарат, подходящ за ежедневно използване.

Начините на употреба на пароозонаторите от различните видове определят какви процедури ще можете да изпълните в своята практика. По-малките базови модели обикновено предлагат работа единствено с топла пара, докато тези с повече от една функции, ви дават възможност да проведете лечебна озонотерапия и ароматерапевтични процедури.

Вапозоните с професионално предназначение се разпознават и по вместимостта на водния контейнер. За да се спести време в по-натоварените салони, е желателно с едно зареждане на контейнера да се проведат възможно най-голям брой операции за деня. Желателно е също водосъдържателят да може да се сваля за основно почистване.

Колко време ще бъде годен за употреба вапозонът ви, зависи в голяма степен от материала и качеството на нагревателя. Качествените уреди използват реотани от специална никелова сплав с висока термична устойчивост. Имайте предвид, че за да се преобразува водата от течно състояние в пара, нагревателят трябва да я загрее много бързо до изключително високи стойности.

Изборът на работните режими е задължителен при мултифункционалните устройства. Професионалистът трябва да има възможност да изберете лесно необходимите програми, както и да може да регулира индивидуално интензитета на парата и продължителността на всяка процедура. Добрите апарати имат удобно разположен в корпуса контролен панел със сензорни бутони.

Когато ви е нужен по-голям пароозонатор, освен предлаганите в различните магазини цени, е желателно да обърнете внимание и на подвижността на неговата конструкция. Петолъчната стойка с гумени колелца е идеално решение, защото ви позволява с лекота да променяте местоположението на уреда в зависимост от мястото, където предстои да се проведе терапията. Колелцата е желателно да бъдат маневрени за лесна смяна на посоката.

От значение е също дали ви е нужен козметичен или фризьорски пароозонатор, защото принципът на работа на двата уреда, както и дизайнът им са доста различни. Фризьорските озонатори пропускат парата не през стандартен дуфузьор, а през множество дюзи, разположени в конструкция, наподобяваща каска.

Разгледайте богатата ни колекция и не пропускайте да се възползвате от изгодните цени на козметичното ни оборудване.

✂️ Предвид богатия избор от вапозони в каталога ви, на какво да базираме избора на модел❓

За да изберете подходящия за нуждите ви пароозонатор, е важно първо да отделите уредите, чийто ценови клас отговаря на вашия бюджет, след което да решите какъв дизайн ви е нужен – настолен или подвижен. И двата варианта са много добро попадение, стига да отговарят на вида и начина на изпълнение на процедурите. Имаме мултифункционални вапозони с вапоризация и озониране, както и уреди с възможност за провеждане на ароматерапия.

✂️ Сложно ли е използването на пароозонатор❓

Дори за начинаещи козметици работата с нашите пароозонатори/вапозони няма да представлява проблем. Уредите ни имат дигитално управление, осъществявано чрез сензорни бутони. Налице е удобен LCD дисплей, на който могат да се следят зададените параметри на работа. Моделите с петолъчна стойка на колелца са още по-удобни, защото могат да се местят до зоната на работа. Нужно е само да се осигури захранване.

✂️ В своята дългогодишна практика използвам един и същ пароозонатор, но смятам, че вече е време да го заменя с по-нов модел – има ли съществена разлика между старите и новите модели❓

Макар предназначението на пароозонаторите да не се е променило, технологията на работа е претърпяла известни промени. Съвременните апарати са по-леки, по-удобни по отношение на експлоатация и настройки, а също и по-безопасни. Уредите имат вградена защита, която предпазва от пренагряване на водата в каната. Безопасността е съществено изискване към модерното козметично оборудване и при нашите уреди тя е гарантирана.
Виж още