+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.

Козметични легла и кушетки


Категории:
Най-евтините Най-скъпите
12 75 100
Страници:
Показва от 1 до 12 от 142


Салонът ви за красота не може да придобие желаната функционалност, без наличието на удобна козметична кушетка. Този елемент на професионалното оборудване участва в провеждането на всяка манипулация върху клиента. В настоящия раздел на онлайн магазин Alison.bg ще откриете разнообразие от хидравлични, механични и електрически столове с отлично качество и изгодна цена.

Видове спрямо задвижващия механизъм

Вида на механизма за регулиране на конструкцията е от значение за избора на сгъваема козметична кушетка. От него зависи по какъв начин и доколко лесно ще ви бъде да трансформирате съоръжението, така че и на вас и вашите клиенти да бъде максимално удобно по време на процедурите.

Нашите качествени, но въпреки това евтини козметични легла използват различни методи на задвижване. Трите основни принципа на задвижване, заложени в професионалните ни кушетки включват: хидравлично, механично и електрически стимулирано движение. За да ви помогнем в избора на разновидност, ще посочим накратко основните им разлики.

Хидравлика

Някои професионални столове използват хидравлика, осигуряваща плавно и леко придвижване на отделните детайли. Този вид задвижване има в основата си флуид (хидравлично масло), затова, в случай че решите да заложите на козметична кушетка с хидравлика, е важно да знаете, че тя се нуждае от периодична поддръжка и обслужване.

Използването на некачествен флуид, както и нередовната му подмяна води до износване на металните части на хидравличната система. Симптомите за понижени свойства на маслото в хидравликата включват спад в налягането, шум и блокиране на системата. Кушетките с хидравлично повдигане са луксозни, удобни и функционални. Заслужават да им осигурите нужното внимание.

Механика

Механично регулиращите се козметични кушетки са с по-ниски цени и с по-малко изисквания по отношение на техническа поддръжка. Движението на подвижните елементи се осигурява от пружинни амортисьори, а в някои случаи отделните детайли се подвигат и спускат ръчно, след което се застопоряват чрез специално предназначените елементи на конструкцията.

Ниската цена и липсата на износване на подвижните детайли правят леглата с механично регулиране отлично решение за по-малки и непретенциозни салони. Точно тези модели ще срещнете най-често в обявите, гласящи „продавам козметично легло”. Ако искате обаче да сте конкурентноспособни на салоните с хай-лайф клиентела, по-добре заложете на стол с автоматични функции.

Електромотор

Козметичните легла, задвижвани от електромотор са най-високият клас сред този вид оборудване. Доколкото можем да говорим за техен недостатък, то това е пряката им обвързаност с електрическата мрежа. Всяко прекъсване на електроподаването в салона ще оставя съоръжението в статично положение.

Плюсовете на електрическата кушетка за козметична употреба обаче са много повече. Регулирането на височината и другите елементи на конструкцията става посредством устройство за дистанционно управление. Движенията са леки и плавни, а също и почти безшумни. С такъм модел лесно ще създадете у клиентите си усещане за лукс и комфорт.

Какви функции предлага идеалният модел?

Когато споменем термина козметични легла, хората извън бранша си представят една статична конструкция, чието предназначение е да служи единствено като място за лежане. При съвременното оборудване за салони за красота нещата стоят доста по-различно. Леглата и кушетките имат множество функции, съобразени с вида на процедурите, които евентуално биха приложени с тяхно участие.

Идеалният модел козметично легло има здрава основа от стоманени профили. Металната конструкция е отговорна за движението на леглото, като отделните му сектори се движат по релсов път. Кушетката трябва да може да се повдига до удобна за изпълнителя височина, а облегалката и подложките за краката е удачно да бъдат със самостоятелно регулиране – сваляне и повдигане.

Съвременните козметични кушетки служат за осигуряване на удобство на клиента по време на разкрасителните процедури. Те се използват за масажи и кола маски, както и за почти всички видове манипулации, включително педикюр. Козметичните столове, преобразувани в легла са нужни дори в студията за татуировки и пиърсинг.

Това, което отличава добрият професионален модел е здравината на неговата конструкция. Тя трябва да издържа на голямо натоварване и да бъде устойчива на корозия. В салоните за красота се използва козметика и дезинфектанти с най-различен състав, като някои химикали могат да се окажат вредни за металната рамка на кушетката.  Столовете и леглата ни са защитени от вредното въздействие на влагата и химикалите.

Идеалната козметична кушетка е с цена, достатъчно висока, за да е ясно, че става въпрос за качествен и дълготраен продукт, но и максимално достъпна, за да не се налага на стартиращите салони да търсят по-нискокачествен, компромисен вариант. Идеалният сбор от функции и материали е критерият, по който този вид оборудване трябва да се избира.

Кушетката трябва да бъде с повдигаща се/падаща назад облегалка, така че да изпълнява ролята и на стол, и на легло в различните случаи. Регулируемите опции са задължителни, защото с тях съоръжението се адаптира към физическите данни на всеки отделен клиент, както и към тези на изпълнителя на манипулациите. Височина, стойка за главата и за краката, наклон – тези зони е желателно да се настройват допълнително.

Последно, но не по важност е свойството на леглото за разкрасяващи процедури да създава удобство при всякакви ситуации. Мекотата на седалка, облегалка и подлакътници са задължителни, затова предлагаме само модели с плътен дунапренов пълнеж. Тапицерията от еко кожа улеснява почистването и подсушаването. Отворът за лице е също фактор за комфорта, когато се прави масаж или процедура, в която е нужно клиентът да лежи по корем.

✂️ Каква е основната разлика между различните видове козметични кушетки❓

Освен дизайнът, който създава първото впечатление у клиента, ключова разлика между различните ни модели козметични легла е методът на задвижване на отделните ми елементи. Регулируемите функции на такова легло се дължат на вид задвижващ механизъм, който позволява да се регулира височината, да се смъква и повдига облегалката, както и да се спуска и подвига зоната за краката. По този принцип леглата ни се делят на електрически, хидравлични и механични.

✂️ От какви консумативи се нуждаят козметичните ви легла в периода на експлоатация❓

Качественото козметично легло изисква грижи, които да съхранят приятната му визия и функционалност. Това означава, че хидравликата на леглото трябва периодично да се проверява и да се добавя смазка, която да поддържа механизмите в изправност. Много професионалисти използват еднократни хартиени кърпи (подложки), за да предпазят кожената тапицерия и другите части (пластмасови и метални) от замърсяване с козметични продукти. Това улеснява почистването и съхранява първоначалния вид на леглото.

✂️ Кое е предимството на механичните кушетки – те най-ниският клас ли са❓

Механичните козметични кушетки са с по-ниска цена от тези с електрическо и хидравлично задвижване, но по никакъв начин това не ги прави продукти от по-нисък клас, поне що се отнася до артикулите, които ние предлагаме. Те имат множество предимства, сред които е лекотата на конструкцията и възможността да се сгъват и местят лесно от една точка на салона до друга. Регулирането на отделните детайли е обаче малко по-трудоемко.
Виж още