+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.

Уреди за лазерна епилация и обезкосмяване


Най-евтините Най-скъпите
12 75 100
Страници:
Показва от 1 до 12 от 12


В този раздел на нашия онлайн магазин ще откриете оптимален избор от професионални уреди за епилация. Това са устройства с авангарден дизайн, чиято работа е базирана на най-новите технологии в областта на здравето и красотата. Обезкосмяването е една от най-търсените процедури в салоните за красота, като не само дамите, но и господата желаят да се подложат на процедура, която им гарантира дълготраен ефект.

Възможности на професионалната техника за епилиране

Днес апаратните методики са водещо направление в естетичната козметология. Клиентите на салоните за красота все по-често избират услугите за лазерно обезкосмяване на лицето и тялото. Тази ниша на разкрасителната индустрия става все по-перспективна и дава възможност за изграждане на един успешен бизнес.

Немислимо е да отворите салон за красота, без да сте се подсигурили с модерен уред за лазерна епилация на колкото е възможно по-изгодна цена. Ефективността на лазерното епилиране се базира на два фактора: квалификацията на специалиста и характеристиките на лазерното оборудване. Показателите на добрия лазер са: ефективност и безболезненост на процедурата, висока скорост, устойчивост на натоварване, дълъг импулсен ресурс, разумна цена.

Като начало си струва да разгледаме характеристиките и предимствата на различните видове съвременни устройства, използвани за трайно обезкосмяване в салоните за красота. Сред тях са:

Диодни лазери

Активната среда на тези лазерни системи са специално разработени диодни пластини с полирани накрайници - резонатори. Работата на диодния лазер се основава на метода на селективната фототермолиза - разрушаване на космения фуликул в кожата без увреждане на околните тъкани. При лазерната епилация мишена са нежеланите косми, или по-точно пигментът меланин, който им придава тъмен цвят.

Диодният лазерен уред за обезкосмяване на интимните части генерира радиация с дължина на вълната 808 nm. Лъчите проникват до нивото на космения фоликул, блокирайки достъпа на храна до клетките. В същото време лазерното лъчение се абсорбира от меланина, което се придружава от нагряване на фоликулите.

Когато температурата достигне критична точка от 70-75 ° C, луковицата и захранващите я съдове се унищожават и растежът на косъма спира. Нежеланите косми падат с течение на времето. Този процес може да трае 2 седмици.

Диодните лазери имат множество предимства:

  • Подходящи за всеки фототип кожа по Фицпатрик;
  • Благодарение на по-дълбокото проникване се отстраняват дори онези косми, които не са имали време да прорастат;
  • Осигуряват дълготраен ефект - кожата остава чиста в продължение на няколко години;
  • Нежно въздействие върху кожата - липса на сухота и дискомфорт.

Основният недостатък на диодите е слабият ефект върху сивата и червена коса. Характерно е, че устройствата действат насочено към косъма, без да засягат съседните тъкани. Такъв тип уред за обезкосмяване на лице запазва своята ефективност, защото лицевото окосмяване съдържа почти еднакъв тип меланин.

IPL апарати

Фотоепилаторът е уред за обезкосмяване, базиран на IPL(Intense Pulsed Light) технология. Устройството е източник на импулсна светлина с дължина на вълната от 490 до 1200 nm. Светлинните проблясъци се генерират от ксенонова лампа, вградена в манипулиращия накрайник на апарата. Точно както при лазерните модели, обект на лъчение е пигментът меланин.

Под действието на светкавиците космения фоликул се уврежда, дебелината и нивото на пигментация намаляват. Тъмната коса е най-чувствителна към светлинни вълни. В същото време светлинното лъчение е опасно за тъмната кожа, тъй като може да причини прегряване.

Подобрени модели на устройства с интензивна импулсна светлина са ELOS-епилаторите. Това са мултифункционални устройства, които едновременно генерират светлинна пулсация и високочестотни токове.

Предимствата на диодните уреди за лазерна епилация също не са никак малко. Те имат широк диапазон на въздействие на лъчението, така че с една процедура може да се обработи много голяма площ от тялото на клиента. Не можем да пренебрегнем и комплексния ефект. В комбинация с RF уредът може да се използва за премахване на косми, подмладяване, премахване на кожни несъвършенства (акне, белези, съдови образувания).

Плюсове на професионалната епилираща апаратура от ново поколение

Апаратните методи за премахване на нежелано окосмяване от най-ново поколение нямат аналог сред устройствата, предназначени за домашна (любителска) употреба. Дизайнът на някои от апаратите е компактен, а контролният панел предлага интуитивен избор на режимите на работа.

Закупуването на висококачествен професионален уред за лазерна епилация на изгодна цена е разумна инвестиция, която всеки салон е длъжен да направи. Професионалната техника търпи непрекъснато развитие, така че да може да предложи все по-висока ефективност и максимална безопасност.

Козметичните процедури с такова оборудване са неинвазивни и безболезнени – нещо, което клиентите ви ще оценят и ще препоръчат на други хора. Апаратите за лазерно премахване на окосмяване са начин да си спечелите бързо многобройна клиентела.

Виж още