Козметични столове и табуретки


Най-евтините Най-скъпите
12 75 100
Показва от 1 до 12 от 49


Ролята на специалните козметични столове в салоните за красота е много по-голяма, отколкото предполагаме. От тях зависи удобството на козметика, по време на изпълнение на различните манипулации. В каталога на онлайн магазин за козметично оборудване Alison.bg ще откриете най-качествените съвременни разработки на невероятно изгодни цени.

Кои са отделните разновидности и какво е тяхното предназначение?

Столът и табуретката се различават като конструкция, но в козметичния салон те имат и различно приложение. Столовете могат да бъдат посетителски, разположени в чакалнята на съответното студио, но в тази група има и модели, предназначени отново за негово величество клиентът. В тях той си седи удобно, докато му правят маникюр или парафинова маска на ръцете.

Съществува и трета разновидност – козметичен работен стол. Името му подсказва, че той обособява работното място на специалиста по красота. Професионалистите, действащи в сферата на разкрасяването използват два типа столове  - със и без облегалка. Тези, чиято конструкция не включва възможност за облягане назад са познати с наименованието табуретки.

Дизайнът на конструкцията на столовете за козметици претърпя толкова много промени, с цел осигуряване на още повече удобство, че вече не е невъзможно да се открие козметична табуретка с облегалка. Тя съдържа всички елементи на класическия дизайн, но облегалката е онази добавена част, която се грижи за удобството и здравето на професионалиста.

Задължителни компоненти на дизайна

Когато говорим за професионално, работно оборудване, е редно да обърнем специално внимание на задължителните атрибути на столовете и табуретките. Дизайнът им е проектиран така, че едновременно да се осигури стабилна и здравословна позиция на тялото. Професионалистите, работещи в сферата на красотата са подложени на екстремно физическо натоварване. На практика те жертват своето здраве в името на чуждата красота.

Задължителните компоненти на една козметична табуретка са много на брой. Когато имаме налице всеки от тях, можем да говорим за наистина съвършена и майсторски проектирана конструкция. В никакъв случай не препоръчваме на своите клиенти да се задоволява с нискокачествени изделия, както и с импровизирани варианти, защото това ще доведе до съществени рискове за тяхното здраве.

Работните столове, предназначени за козметичните салони имат:

Стабилна и устойчива метална конструкция

Всички козметични табуретки са базирани на тръбна метална конструкция. Металът няма аналог по отношение на натоварване и възможности за почистване и дезинфекция. Тъй като металната рамка е по-тежка от пластмасата, преместването ѝ от точка А до точка Б става посредством монтирани в основата колела. Табуретките на колелца позволяват на козметика да се движи до близки участъци, без да става от работното си място.

За да се гарантира дълготрайното запазване на добрата визия и характеристики на металните части, те се покриват с антикорозионно покритие - най-често никел. Никелираната повърхност придава допълнителна елегантност на изделието, но по-важното е, че така металните части стават устойчиви на химикали и намокряне.

Повдигащ амортисьор

Седалката на всеки работен стол за козметик трябва да може да се фиксира на различна височина. Регулируемата функция на табуретките е от съществено значение, защото с нея столът се адаптира както към физическите данни на изпълнителя, така и към вида на козметичните манипулации. За някои дейности е нужно козметикът да седи по-ниско, а за други е необходима по-голяма височина.

В миналото повдигането на седалката е ставало посредством резба, която чрез навиване в дадена посока издига и спуска седалната част до желаното ниво. Операцията се е изпълнявала ръчно и отнемала известно време. Съвременните модели използват за целта хидравличен или газов амортисьор. Регулирането става посредством малка ръчка, разположена под седалната част.

Мека тапицирана седалка

Седалката на съвременния козметичен стол с добро качество е винаги тапицирана. Плътният дунапренов пълнеж осигурява удобството, от което всеки професионалист се нуждае. Нека уточним, че при 8 часов работен ден, козметикът прекарва поне 6 часа в седнало положение на работния си стол.

Тапицерията е задължително направена от материал, позволяващ основно почистване с вода и почистващи препарати. Еко кожата се наложи като предпочитана дамаска при козметичните табуретки, леглата и столовете, благодарение на свойството ѝ да съчетава приятна визия с устойчивост на механично въздействие и на влага. Когато е наличен и елемент за облягане, той също следва да е мек и удобен.

Защо да закупите този вид оборудване от нас?

Има различни места, където ще ви предложат някакъв модел козметичен стол, както и различни цени, на които можете да закупите този важен елемент от професионалното си оборудване. В отделни сайтове и специализирани магазини ще ви спечелят цените, докато в други ще ви впечатли качеството на изделията.

Обикновено при покупката на козметично обзавеждане се налага да се прави компромис с качеството за сметка на цената. При нас получавате и двете – висок клас материали, дизайн и изработка, на цени, по-изгодни, отколкото сте смятали за възможно. В категорията ни с намалени продукти ще откриете столове с от 10 до 40% отстъпка в цената – всички в отлично състояние.

Нека не забравяме, че онлайн покупката на оборудването за един салон за красота също е метод за икономия на средства. Спестявайки си време и усилия, ще можете бързо да се снабдите с нужните ви технически средства и консумативи за стартиране на професионалната ви дейност в сферата на красотата.

Виж още