+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.

Лампи лупи


Най-евтините Най-скъпите
12 75 100
Страници:
Показва от 1 до 12 от 34


За да бъде напълно готов за работа козметичния ви салон, е необходимо само да намерите подходящ за целите ви модел козметична лампа лупа на изгодна цена. Всеки професионалист знае колко важен за работата му е въпросният елемент на професионалното оборудване, затова ролята му никога не бива да бъде подценявана. Alison.bg ви предлага богат избор от увеличителни стъкла с осветление.

Предназначение и свойства

Козметичните лампи лупи намират огромно приложение в изпълнението на разкрасителните процедури. С тяхна помощ се постига отлична видимост върху изключително малки участъци от лицето и тялото на клиента. Те представляват уреди, съвместяващи две отделни функции – осветяване на работния участък и многократно увеличаване на зрителното поле.

Един такъв уред има предимството да може да се използва само като светлинен източник или само под формата на средство за увеличаване на зоната на наблюдение. Възможна е и комбинирана употреба под формата на лампа с лупа. Оптичното увеличение е базирано на увеличителна леша с висока чистота, с вграден в нея мощен обектив.

Увеличителните стъкла за професионални нужди се произвеждат по технология, елиминираща светлинните отблясъци. По този начин козметикът и всеки друг професионалист може да наблюдава детайлно съвсем малки кожни участъци, без напрежение и умора в очите. Основна цел пред производителите на такова оборудване е да съхранят зрението на изпълнителите на различните манипулации.

За избора на козметична лампа лупа от огромно значение е на каква технология е базирано осветителното тяло. Най-модерните разработки залагат на светодиодното осветление като минимален консуматор на електрическа енергия с висока степен на светлоотдаване. Лед лампите имат и друго особено важно предимство – не отделят почти никаква топлина, докато светят.

Липсата на нагряване в процес на използване е ключов показател за качеството на увеличително-осветителното тяло. Трябва да се вземе под внимание фактът, че както козметикът, така и неговият клиент се намират в непосредствена близост до източника на светлина. Силната топлина, характерна за крушките с нажежаема жичка в тази област на действие е крайно нежелателна.

Поради същата причина всяка професионална лупа с лампа използва светлоизточник, излъчващ дифузна светлина – обикновено луминисцентни и LED тела. Те имат предимството да запазват приятни за работа температурни стойности, а също и да бъдат напълно безопасни в случай на докосване или неволно опръскване с течност.

Лампите, използвани в козметичните салони и дерматологичните кабинети имат различна увеличителна способност – от 3 до 5 и повече диоптъра. Степента на увеличение се избира на база нуждите на самия специалист. Колкото по-миниатюрни участъци се наблюдават, толкова по-висока трябва да бъде увеличителната способност на лупата.

Процедурите, в които взима участие професионалната лампа лупа за козметика са много и най-различни. Такъв уред е крайно необходим при манипулации, включващи подкожно инжектиране на флуиди, където прецизността е от съществено значение. Лупите с осветление се използват при иглотерапии, мезотерапии, татуировки и перманентен грим, почистване на черни точки и т.н.

Какъв модел да изберете?

Ако се колебаете между лампа лупа със стойка и настолен модел, то изборът ви зависи изцяло от работното място и вида на изпълняваните процедури. Самостоящите модели с подвижен статив са универсално решение за салоните с богат асортимент от услуги. Те могат да се използват като статичен модел към работна маса при третиране на ръце, както и да се доближават до козметичното легло, когато се обработват части от тялото.

Предимствата на една настолна лампа с лупа не са никак малко. На първо място този тип е по-евтиният вариант, макар в каталога ни да се срещат и доста изгодни модели, разположени върху статив. По-компактната конструкция е друг плюс, който малките салони за маникюр и педикюр ще оценят.

В случай, че всички процедури се изпълняват върху една и съща работна повърхност – (бюро/ маса) не ви е нужен голям подвижен уред. В този случай трябва да обърнете повече внимание на техническите параметри като: вид на светлоизточника, консумирана мощност, увеличителна способност и регулируеми опции.

Лупите с подвижна стойка дават много повече възможности за използване обаче. Благодарение на различния брой колелца, преместването им от една точка до друга става без особени усилия и за много кратко време. Конструкцията на такъв уред е обикновено изработена от метални профили, което го прави сравнително тежък и неудобен за пренасяне.

Металната стойка дава значително повече удобство по време на работа. Височината на лампата може да се регулира спрямо изискванията на конкретната манипулация. Чупещото се рамо, към което е закрепена главата на уреда също може да променя своята позиция. Въпросната опция е налична както в подвижните, така и в настолните модели.

На кой вид технология ще бъде базиран източникът на светлина? Важен въпрос, касаещ правилния избор на подвижна или настолна лупа с лампа. Между двата вида светлоизточници има съществени разлики, една от които е консумацията на електрическа енергия. LED технологията няма аналог по икономичност.

Уредите с такъв светлоизточник са с консумирана мощност 4W, докато луминисцентните тела са с работна мощност около 22W, при еднакво количество излъчвана светлина. Работният живот на светодиодите е значително по-дълъг от този на другите видове лампи. Това означава, че ще харчите много по-малко средства за консумативи, избирайки LED технологията, както и че ще плащате значително по-ниски сметки за електричество.

✂️ Има ли значение какъв модел лампа лупа ще избера – подвижен или настолен❓

В ежедневната си работа ще разберете, че има голямо значение какъв модел лампа лупа използвате. Да, настолните модели са по-евтини от подвижните, но те ограничават работата ви само в една точка на салона. Лампите за бюро/работна маса са много удобни за салони за маникюр и дерматологични кабинети. Моделите с подвижна стойка обаче, позволяват всяка процедура, независимо в коя част на слона се провежда, да се изпълни прецизно.

✂️ Кои характеристики са важни при избора❓

Всяко свойство на увеличителната лампа е от значение в професионални условия. Дори дизайнът на уреда може да се окаже съществен за интериора и за начина на изпълнение на процедурите. От най-голяма важност е степента на увеличение на лупата. Колкото повече диоптри, толкова по-голямо е увеличението на миниатюрни участъци от кожата. Видът на осветителя, както и антиотражателната способност на лампата пък са съществени за зрението на специалиста.

✂️ Винаги ли е налична възможност за регулиране на лампата❓

Да. Професионалните лампи лупи имат чупещо се рамо, което позволява на професионалиста да позиционира увеличителното стъкло и светлината по начина, по който му е най-удобно да наблюдава и работи. Увеличителната лампа е монтирана върху подвижна конструкция, която може да се разгъва, за да се използва на по-далечно разстояние, както и да се повдига и сваля, а също и да се върти основният елемент – главата.
Виж още