+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.

Масажни столове


Най-евтините Най-скъпите
12 75 100
Страници:
Показва от 1 до 12 от 33


В СПА центровете, както и в салоните за педикюр разполагат с поне един, а по-често и с няколко броя масажни столове. Такъв компонент можете да закупите бързо, лесно и на ексклузивна цена от онлайн магазин Alison.bg. Каталогът ни предлага богата гама изделия на утвърдени европейски производители. Рентабилността на всяка покупка е 100% гарантирана.

Приложение и свойства

Креслата с масажна функция са скъп артикул, към избора на който трябва да се подхожда разумно и много отговорно. Този вид „глезещи” мебели се делят на две групи – домашни и професионални масажни столове. Професионалните са по-скъпият вариант, както вероятно се досещате, но те имат повече и по-специфични функции, и са проектирани за дългосрочна, интензивна употреба.

За избора на масажно кресло е нужно да се проучат внимателно основните параметри и възможните опции на различните изделия. В противен случай съществува риск да се похарчи една значителна сума, без удовлетворението от покупката да е налице. Редно е да направим уговорката, че по темата има много какво да се каже, но ние ще опитаме да представим този вид професионално оборудване в резюме.

В някои уелнес центрове се използват специален клас масажни столове, чиято цена е още по-висока, поради значително по-високата им функционалност. Столът не просто масажира гърба и седалището на ползвателя, а би могъл също да проведе контрол на сърдечната дейност и да осъществява физиотерапия посредством електромагнитен масаж.

СПА столовете за педикюр, представени в настоящия раздел на специализирания ни магазин, имат малко по-скромни възможности. Тяхното предназначение е да помогнат на клиента да се отпусне и наслади максимално на разкрасяващата процедура. Докато професионалистът се грижи за добрата визия на стъпалата му, той ще може да се възползва от нежното и изключително приятно масажиращо действие на стола.

Как да изберем?

Основните параметри при избора на масажни столове са техните цени и промоционалните оферти, с които някои търговци привличат купувачи. След като вече сте наясно с какъв бюджет разполагате, е време да се запознаете и с другите характеристики на креслата от ценовия диапазон, отговарящ на вашите възможности.

Интересното е, че нашият асортимент включва изделия, чиято цена се движи в много широк диапазон – от около 1000 до над 5000 лв. По този начин всеки салон за красота и масаж ще може да намери изделието, което да бъде идеално не само с финансовата си стойност, но и като технически данни.

Това подсказва, че следващият критерий за правилен избор на масажни столове, след техните цени, е големината на конструкцията, тоест размерът. Някои модели са с масивна база, тип колона, за каквато ви е нужна достатъчна работна площ. Самото кресло понякога е с доста обемна форма, което също изисква повече свободно пространство. Цветът е един от не толкова съществените, но все пак важни показатели.

И стигаме до най-съществената характеристика на стола с масажна функция – видът на масажа, който той осъществява. За момента масажите са цели 5 вида, но някои модели имат различни режими, което значително увеличава вариативността. Сред видовете масаж можем да посочим:

  • Ролков;
  • Вибрационен;
  • Въздушен;
  • Топлинен;
  • Електромагнитен.

Масажът, тип ролков, се осъществява посредством малки ролки, монтирани в корпуса на стола. В идеалния случай ролките трябва да покриват всички зони на тялото, влизащи в контакт със седалната част и облегалката. Това са гръб, кръст, рамене, шия, седалище, бедра, прасци и стъпала.

Обикновено ролките се движат нагоре и надолу, отдясно наляво и в кръг. Възможен е и вертикален масаж, когато ролките оказват натиск и се оттеглят назад. Желателно е да има възможност за изключване на всяка от масажните зони поотделно, в случай че масажът на определени части на тялото е противопоказан по една или друга причина.

В един престижен магазин за масажни столове, какъвто е нашият, могат да се намерят и модели, осъществяващи вибрационни масажи. При тях специален механизъм, вграден в конструкцията, създава леки вибрации, които засягат не само мускулите, но и тялото като цяло.

Вибро-масажът подобрява кръвообращението във вътрешните органи, което влияе положително върху тяхното функциониране, включително на способността за по-ефективно облекчаване на възпаленията. Когато избирате масажен стол, препоръчваме да обърнете внимание на режимите на вибрация. Трябва да има няколко с различна интензивност.

Масажите, класифицирани под термина въздушни, са едни от най-деликатните и изключително приятни. Такъв масажен стол е с малко по-висока цена, но в един престижен център качеството трябва да бъде на висота. Креслата, предлагащи въздушно масажиране имат вградени въздушни възглавници, които се надуват и обезвъздушават през равни интервали, оказвайки малък натиск върху кожата и мускулите.

Масажът, изпълнен от всеки от столовете в каталога ни, е идеален за възстановяване на уморени мускули след тренировки и други физически дейности.

Виж още