+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.

Инфрачервени сауни


Най-евтините Най-скъпите
12 75 100
Страници:
Показва от 1 до 11 от 11


С първото захлаждане на времето се появяват неизбежните сезонни настинки, вирусни инфекции и всякакви други неразположения. Ние от онлайн магазин Alison.bg смятаме, че е време да помислите за покупката на домашна инфрачервена сауна, която ще ви предоставим на супер изгодна цена. Предлагаме невероятната продукция на чешката марка Mauntfield, гарантирайки ви, че всеки продукт ще надхвърли най-високите ви очаквания.

Какви са ползите от сауната с IR лъчение?

Инфрачервената радиация има дълбоко лечебен ефект върху човекия организъм. Науката знае, че човешкото тяло излъчва дълги инфрачервени вълни, така че, ако човекът излъчва топлина, то логично е, че ако на тялото се даде същата топлина отвън, то активно ще я абсорбира. И точно това се случва в нашия живот. Слънчевата светлина, лъчението от отоплителните уреди – всички те насищат нашето тяло с живителна топла енергия.

Подобно лъчение излъчва и всяка инфрачервена сауна от нашата колекция, което е от огромно значение за нашето здраве, стига да решим да се възползваме от благотворния ефект. Факт е, че живеем в страна с умерен климат, където студените месеци заемат половината част от годината. Активното слънцегреене продължава в рамките на едва 3-4 месеца.

В същото време консумираме храна, бедна на минерали и витамини, наситени с химични съединения, неестествени за организма. Това създава допълнителен товар върху имунната система и бързо изчерпва нашите енергийни запаси. Информационната екология е буквално на токсично ниво. Психичните и емоционалните компоненти са в хронично разбито, отслабено състояние.

Тези негативни влияния могат да бъдат компенсирани чрез допълнително вливане на жизнена енергия посредством инфрачервено топлинно въздействие. Когато липсва такова хранене, тялото отслабва и започват да се развиват хронични заболявания - общото здравословно състояние се влошава. В допълнение към здравословното хранене, използването на инфрачервени сауни работи ефективно за възстановяване на естествения енергиен баланс.

Кое отличава инфра сауната от парната баня?

Преди да поръчате своята инфраред сауна, отговаряща на възможностите ви като цена, е важно да направим едно малко уточнение. Този вид терапия не използва гореща пара, както при сауните от стандартния вид и парните бани. Инфра-сауната е по същество помещение, в което са инсталирани IR излъчватели. Те са нагряващият елемент, който генерира топлината в кабината.

Кабините се изработват от различни материали, предимно от естествено дърво. Изборът на материал се дължи на факта, че при нагряване дървесината отделя своите лечебни фитонциди. Фитонцидите са биологично активни вещества, които се образуват в растенията. Те имат много полезни свойства, но по-специално, са способни да убиват или инхибират растежа и развитието на болестотворни бактерии, микроскопични гъбички и протозои.

Днес инфраред сауни се произвеждат основно от производители от Русия, Финландия, Германия, Чехия, Канада, Корея и САЩ. Основната разлика между инфра сауната и финландската сауна, руската баня и турския хамам е директното нагряване на човешкото тяло. В правилно проектирана кабина методът на отопление е директен. Човешкото тяло не се нагрява от нагрят въздух, а директно от инфрачервените лъчи.

Кой вид дървесина е подходящ за изработката на кабината?

За да изберете идеалната инфрачервена кабина сред огромен брой предложения, трябва да обърнете внимание на дървесината, използвана от производителя, както и на дизайна и качеството на изработката. Запознайте се с характеристиките на най-често използваните дървесни видове за производство на сауните, които са:

  • Сибирски кедър – притежава подчертана текстура, отличава се от другите видове с богата миризма, напомняща аромата на мента, смесена с тамян. Има изразени антибактериални свойства;
  • Канадски кедър - той е с подчертана текстура и червеникав цвят, мек, напомнящ за старо дърво. Много по-скъп от другите дървесни видове поради своя отвъд океански произход;
  • Липа - има добра текстура и приятен аромат;
  • Елша - притежава фина дървесна структура. Недостатък - не е много устойчива на гъбички и е с ниска твърдост;
  • Хемлок (канадска ела) – той е с цвят, вариращ от белезникаво-сив до светло сиво-кафяв. Притежава красива текстура и е с понижено съдържание на смоли. Не отделя почти никакви миризми.

При доставката на инфрачервена сауна от София до по-отдалечен регион на страната, теглото на кабината оказва влияние върху общата стойност на покупката. Фактът, че кабините ни са в голямата си част направени от Хемлок, тоест лек дървесен материал, показва, че стойността на доставката няма да бъде твърде висока. Лекотата е също от значение при инсталиране и използване на съоръжението в домашни условия.

Видове инфраред нагреватели

Една от основните характеристики на всяка инфрачервена сауна, осигуряваща желаните ползи за здравето, е видът на излъчвателя/нагревателния елемент. На пазара има 4 основни типа ИЧ нагреватели: метални, кварцови, керамични и карбонови. Те имат различни свойства и свои собствени характеристики.

Обърнете внимание, че металът и кварцът са по-малко полезни от другите два материала. Най-популярните нагреватели са керамични и карбонови и именно те са топло-излъчващият елемент в сауните на чешката марка Mountfield. Първо, няколко думи защо е така.

Кварцовите нагреватели излъчват целия спектър - от видимата светлина до инфрачервената радиация, освен това при тях се наблюдава спад в радиацията в обхват от 9,3 микрона. Металните нагревателни елементи са най-неефективни, но за да се постигнат приемливи характеристики, те трябва да се нагреят до по-високи температури, което се отразява негативно на целия радиационен спектър.

По този начин главната битка остава между керамичните и карбоновите излъчватели на топлина. И с един от тези два негреватели е оборудвана доставената от нас инфрачервена сауна във Варна и който и да е друг град в страната. В сауните с керамични тръбни излъчватели проникващата топлина се усеща по-силно. Причината е проста. Повърхността на нагревателите от този тип се нагрява до 230-300 градуса, срещу 50-60 градуса на карбоновите детайли.

Физиката на процеса в такава инфраред кабина е проста - колкото повече тялото се нагрява, толкова по-висока е енергията на лъчите, и толкова по-дълбоко те проникват в тялото. Пример за това са слънчевите лъчи. Привържениците на карбона, пък убедително твърдят, че радиационният му спектър е по-близък до този на човешкото тяло. Следователно е по-естествен за организма.

Допълнителни екстри, които ще направят процедурите още по-благоприятни

От каталога ни можете да си изберете едноместна или двуместна компактна инфрачервена кабина на съвсем достъпна цена. В зависимост от вашите цели и възможности, можете да изберете и по-голям до 5-местен модел. Големите ни модели са подходящи за СПА и други разкрасително-възстановителни центрове.

Цялата ни гама инфрачервени кабини предлагат уют и комфорт. За да бъде престоят ви в тях максимално приятен и ползотворен, производителят е добавил набор от допълнителни екстри като: йонизатор, осветление, радио и mp2 плейър, светлинна система за цветотерапия и вентилационни отвори. В болшинството случаи е инсталиран вътрешен и външен контролен панел за по-удобно управление. Температурата се контролира автоматично от топлинен сензор.

Виж още