+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.

UV и инфрачервени лампи


Най-евтините Най-скъпите
12 75 100
Страници:
Показва от 1 до 3 от 3


Един престижен козметичен салон не би могъл да функционира без наличието на UV лампа или инфрачервена такава. Светлините с различна дължина на вълната намират широко приложение в козметиката и дерматологията днес. С тяхна помощ се осигурява прецизна диагностика на различни дерматологични състояния, както и се провежда ефективен метод на лечение. Alison.bg ви предлага най-добрите разработки в областта на изключително изгодни цени.

Каква е разликата между двата вида уреди?

Инфрачервената и ултравиолетовата светлини заемат двете крайни точки на видимия спектър (400-700nm). Докато IR представлява електромагнитно излъчване с дължина на вълната, по-дълга от дължината на видимата светлина, то UV представлява лъчение с дължини на вълните, по-къси от видимата светлина.

Ултравиолетовият спектър присъства в слънчевата светлина, и именно той е отговорен за поразяващото действие на слънчевите лъчи върху кожата и зрението на човека. Поради тази причина козметичната ув лампа е оборудвана със специален стъклен филтър, който да предпази пациента от възможните вреди, докато трае процесът по диагностициране.

Именно за диагностика на редица кожни проблеми служи козметичната ултравиолетова лампа. Тя излъчва дълговълнова ултравиолетова светлина, наричана още черна. Това нейно свойство позволява да се определи типът кожа на пациента, тъй като различните типове дават различно отражение под въздействие на лъчението – бледо розово, тъмно лилаво и синьо-виолетово.

В салоните за маникюр, ултравиолетовите лампи се използват за втвърдяване на гел лаковете. Така нареченото изпичане се прилага върху всеки слой лаково покритие – основа, цвят и топ лак. Тези уреди използват лъчение с различен интензитет, което ги прави опасни за кожата. За целта при работа с тях се използват специални защитни козметични средства.

Съвсем различно е приложението на една инфрачервена лампа в козметологията. Инфрачервените лъчи се простират до червения ръб на видимия спектър (700 nm), достигайки височина от 1мм. Топлинното излъчване на лампите от въпросния вид ги прави удачно решение за провеждане на термични процедури с цел лечение на редица козметични проблеми, както и на мускулни и костно-ставни заболявания в медицинската практика.

Особености на конструкцията

Преди да закупите каквато и да е инфрачервена лампа, подмамени от ниската ѝ цена, е важно да прецените точно какъв вид уред е нужен за целите на вашата дейност. В търговската мрежа свободно се предлагат уреди с основно или допълнително IR лъчение, включително под формата на масажори за домашна употреба. За професионални цели, ви е нужен професионален модел.

Лампите с УВ и IR лъчи, подходящи за провеждане на лечебни и разкрасителни процедури, са много прецизни по отношение на лъчението. Те са също и много различни като конструкция и начин на използване. Така например една ултравиолетова лампа с изгодна цена при нас, е с компактен корпус и ръкохватка за удобство при преглед на кожата на цялото тяло и лице, както и на отделни техни участъци.

Характерно за козметичните инфрачервени лампи, е широкото им приложение в лечението на редица дерматологични проблеми, включително херпес зостер, трудно зарастващи рани и гъбички под ноктите и по стъпалата. Поради факта, че с тях се третират най-различни участъци от тялото, конструкцията им е максимално подвижна.

Можете да изберете настолен или подвижен модел с петолъчна стойка на колелца, който ще ви бъде лесно да местите до различните работни зони в салона си за красота. Характерно и за двата вида конструкции е наличието на чупещо се рамо и подвижна глава. Така лампата се насочва без усилия върху конкретен участък, като се спазва нужната дистанция.

Относно техническите и работни параметри на лампите с ултравиолетово и инфрачервено лъчение, трябва да изтъкнем, че те са слаби консуматори на електрическа енергия, но същевременно достатъчно мощни като излъчване. Налична е възможност за регулиране интензитета на лъчението, съобразно нуждите на отделните процедури и състоянието на всеки отделен пациент.

Продуктите, представени в раздела отговарят на изискванията и стандартите за качество и безопасност на козметичното и медицинско оборудване (CE сертификат). Всеки модел се предлага с 12-месечна гаранция.

Виж още