+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.
Кварцови топчета за стерилизация
  • Кварцови топчета за стерилизация
Намаление 23

Кварцови топчета за стерилизация

  • Модел: A323
  • В наличност
  • Горещ продукт (над 130 продадени)

Имате въпроси или желаете да поръчате?

+359 879 699 119
  • 26.00лв.
  • 20.00лв.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА

Кварцови топки за стерилизатор.

Кварцът се използва в стоманолеярната промишленост, и заради това се използва за направата на топки за стерилизатор. Благодарение на свойствата си той е изключително издръжлив.

Пластмасовата опаковка съдържа 300 гр кварцови топчета.

Стерилизаторът е задължителен компонент на професионалното оборудване за козметични и фризьорски салони. Към момента стерилизиращият уред съществува в няколко модификации – UV, кварцов, автоклав и ултразвукова вана. В случай че салонът ви е заложил на кварцовата технология, тази опаковка с кварцови топчета за стерилизация е един полезен консуматив, който трябва да купувате периодично.

Приложение и принцип на работа на кварцовия стерилизатор

Един от най-популярните методи на стерилизация в салоните за маникюр е дезинфекцията посредством топки кварц. Причина за популярността на тези уреди е комбинацията от отлични характеристики и ниска цена. Кварцовите топчета биват наричани още гласперлени. Принципът на действие на самите уреди се състои в нагряване на топките, които запълват 80% от вътрешния капацитет на устройството до 250 градуса.

На практика инструментите се стерилизират под въздействие на висока температура, след като бъдат поставени в съда със силно нагорещените сферички кварц. Цялата процедура трае около 30-40 секунди, което я прави един от най-бързите методи, сходен като принцип и продължителност с изваряването. Предвид липсата на намокряне в този случай, методът е подходящ за метални инструменти без антикорозионна защита.

В миналото кварцовите стерилизатори са били пълнени с пясък, но предвид факта, че той е абразивен материал, пилите за нокти и ножичките бързо са се затъпявали. Няколко години по-късно производителите на професионално оборудване решават този проблем, заменяйки пясъка с обли и гладки кварцови топчета.

Правила за използване на кварцовия уред за стерилизация

Топлинният (кварцов) стерилизатор е термично настолно електрическо устройство, използвано за високотемпературна обработка на различни видове инструменти – стоматологични, фризьорски, за маникюр и педикюр, както и накрайниците на някои козметични уреди, непосредствено преди употреба.

Топките от кварц държат инструментите в изправено положение. Стерилизира се само работната им повърхност чрез нагряване. Уредът има пластмасов корпус и метален съдържателен съд с цилиндрична форма. Предназначен е само за професионална употреба. Работи чрез директно захранване от електрическата мрежа на 220-240V.

Стерилизаторът с кварц е предназначен за обработка единствено на приспособления от метал, устойчиви на високи температурни въздействия. Метализирани пластмасови изделия не са подходящи за обработка в такъв апарат. Принципът на работа на апарата се базира на високо температурно въздействие по повърхността на инструмента.

Устройството представлява пластмасов корпус с метален контейнер въс вътрешността, в който са поставени кварцовите топчета. Съдът се затваря с капак, докато нагрява кварца. Обикновено топките се доставят с устройството, но в някои случаи се налага да се закупят допълнително. Ние ви предлагаме опаковка от 500 гр, която отговаря на максималния капацитет на стерилизаторите от конкретния вид.

Преди да използвате стерилизатора за първи път, повдигнете капака и напълнете резервоара с кварцовите сферички от кутията. Затворете капака. Свържете стерилизатора към електрически контакт, който съответства на спецификациите на модела. Докато се нагрява кварца, капакът на уреда трябва да остане затворен, за да се предотвратят случайни изгаряния.

Натиснете главния превключвателен бутон, разположен върху тялото на стерилизатора. След включване трябва да светне зелена светлина, която показва наличието на напрежение и светлинна индикация, показваща, че процеса на нагряване е започнал. Оставете стерилизатора в това положение, докато светлината угасне.

Времето на загряване е 10-12 минути. Това означава, че устройството е достигнало температурата от 250 градуса, необходима за стерилизацията. Повдигнете капака и поставете инструментите, предназначени за стерилизация за 20-30 секунди. Извадете инструментите от контейнера и затворете капака. Лампата ще светва периодично, което показва, че необходимата температура се поддържа в апарата.

Право на връщане

До 14 дни след направената поръчка

Високо качество

Продукти с високо качество и доказан произход

Безплатна доставка

Безплатна доставка за поръчки над 990 лв.