+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.
 • UV лампа на Wood
 • UV лампа на Wood
Намаление 16

UV лампа на Wood

 • Модел: A202
 • Изчерпана наличност

Имате въпроси или желаете да поръчате?

+359 879 699 119
 • 225.00лв.
 • 188.00лв.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА

UV лампата H6002 излъчва дълговълнова ултравиолетова (UV) светлина, наричана още черна светлина. UV лампата е апарат, изключително често използван за диагностициране на кожата.

Тази лампа се състои от четири флуоресцентни лампи, които излъчват ултравиолетови лъчи през стъклен филтър. Благодарение на това феноменално откритие можем да поставим диагноза. Всяко от местата по кожата има различно отражение, например нормалната кожа дава синьо-виолетово отражение, сухата кожа бледорозово, докато кожата е добре овлажнена, тъмно лилаво отражение, мазната кожа почти черно. UV лампата се загрява преди употреба за около 3 минути. Разстоянието, което трябва да се спазва между клиента и лампата, е около 20 сантиметра.

Технически данни:

 • 4 UV лампи с обща мощност 15W,
 • размери 290 х 170 х 50 мм,
 • размери на лупата 97 x 48 mm,
 • 12 месеца гаранция,
 • CE сертификат.

Компактна и удобна ръчна UV лампа, позната още като лампа на Ууд. Това е устройство за екстрадермална диагностика – професионален уред, осигуряващ най-бързия и ефективен метод за определяне на типа и моментното състояние на кожата. На база получените данни, козметикът може да определи правилните методи и средства за лечение. Ние ви предлагаме този полезен инструмент на много изгодна цена.

Приложение и принцип на работа

Лампата носи името на своя създател - американския физик Wood RH (1868 - 1955), който изследва оптичните филтри, кръстени впоследствие на него (Wood филтри). Характерно за тях е, че пропускат само ултравиолетово лъчение от дължина на вълната 270 - 370 nm - максималното предаване при дължина на вълната 366 nm.

Специалната вградена в устройството лупа и ултравиолетовото осветление, в комбинация с приложената към този вид уреди таблица, позволява да се определят данните за състоянието на кожата по нейното оцветяване. При използване на лампата е важно лицето на клиента да бъде предварително почистено от грим, а очите да се защитят от UV светлината.

Устройството е достатъчно широко, за да може светлината му да покрие един широк периметър от кожния участък. На диагностика с инструмента подлежи както лицето, така и различни части от тялото. Различните цветови нюанси при осветяване подсказват на специалиста за различни дерматологични проблеми.

Така например светло синия цвят показва здрава кожа, виолетовият – чувствителна, а появата на бели петна е индикация за възпалени участъци. Тъмното, индигово-синьо оцветяване показва много суха кожа, а зеленикавото – наличие на гъбична лезия (лишей). Професионалистите са напълно запознати с показателите спрямо всеки от цветовете.

Мерки за безопасност: Лампата трябва да се намира на най-малко 15-20 см от лицето на клиента, но не и по-близо от това разстояние. Оптималното време за диагностика е до 2 минути. Важно е времето на прегледа да не превишава 2 минути, тъй като продължителното излагане на ултравиолетови лъчи насърчава образуването на старчески петна и прави кожата по-чувствителна. Задължителна е защитата на очите по време на прегледа.

Най-търсени

Право на връщане

До 14 дни след направената поръчка

Високо качество

Продукти с високо качество и доказан произход

Безплатна доставка

Безплатна доставка за поръчки над 990 лв.