+359 879 699 119 За въпроси и поръчки
Безплатна доставка За поръчки над 990 лв.
Стерилизиращи кварцови топчета
  • Стерилизиращи кварцови топчета
Намаление 15

Стерилизиращи кварцови топчета

  • Модел: A1474
  • В наличност
  • Горещ продукт (над 90 продадени)

Имате въпроси или желаете да поръчате?

+359 879 699 119
  • 17.00лв.
  • 14.50лв.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА

Изключително издръжливи кварцови топчета за стерилизация.

Пластмасовата опаковка съдържа 250 гр. кварцови топчета.

Приложение и свойства

Кварцовите перли се използват за стерилизация със суха топлина на инструменти в различни индустрии, особено в медицински и лабораторни условия, както и в салоните за красота. Този метод включва излагане на инструментите на високи температури с цел елиминиране на микроорганизми, спори на плесени и други замърсители.

Топчетата кварц са ключов компонент в стерилизаторите за суха топлинна обработка. Те са предпочитани заради способността им ефективно да провеждат и разпределят топлината равномерно. Перлите се нагряват до висока температура, обикновено надвишаваща 160 градуса по Целзий (320 градуса по Фаренхайт), в стерилизационната камера. Това гарантира, че всички части на инструментите, включително сложните и труднодостъпни зони, са напълно стерилизирани.

Предимства на метода

Използването на кварцови топчета при стерилизация със суха топлина предлага няколко предимства. На първо място, това е сух процес, което означава, че няма нужда от използване на вода или химикали. Това го прави особено подходящ за инструменти, които могат да бъдат чувствителни към влага или за приложения, където остатъците от химикали са нежелателни.

Освен това, перлите от кварц осигуряват постоянно и равномерно разпределение на топлината, намалявайки риска от горещи точки и гарантирайки ефикасността на процеса на стерилизация.

Не бива да забравяме, че кварцът е известен със своята здравина и устойчивост на високи температури, което го прави надежден материал за многократна употреба в процесите на стерилизация. Перлите могат да издържат на екстремните условия на цикъла на стерилизация без влошаване на качеството или компромис с тяхната ефективност.

Инструментите, използвани както в салоните за красота, така и в медицински и лабораторни среди, трябва да бъдат напълно стерилизирани, за да се предотврати разпространението на инфекции и да се осигурят точни и надеждни резултати. Кварцовите топчета играят решаваща роля за постигането на това, предлагайки надеждно и ефикасно средство за стерилизация със суха топлина, допринасяйки за безопасността и надеждността на инструментите в различни професионални области.

Стерилизацията е задължителен процес в сферата на здравето и красотата, поради което много обекти и институции избират сухия високотемпературен процес с кварц. Ние им предлагаме висококачествен и удобен за използване консуматив.

Право на връщане

До 14 дни след направената поръчка

Високо качество

Продукти с високо качество и доказан произход

Безплатна доставка

Безплатна доставка за поръчки над 990 лв.